Необходими продукти:
- 1,2 килограма зелени домати
- 1 килограм печени и обелени червени чушки
- 200 грама червени печени и обелени люти чушки
- 50 грама захар
- 75 до 100 милилитра олио
- 50 милилитра ябълков оцет
- на вкус чесън, магданоз, черен пипер
- 1 супена лъжица сол или на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте зелените домати и ги нарежете на по-малки кубчета. Сложете в подходящ съд и добавете захарта, олиото, оцета и солта.
Към тази смес добавете червените чушки, които предварително са изпечени, обелени и нарязани на кубчета. Количеството на лютия пипер варира според вкуса Ви. Ако не сте почитател на пикантния вкус, можете да ги замените с обикновени.
На висока температура запържете за още 20 минути или докато се получи хубава кремообразна маса. Бъркайте непрекъснато, за да не загори.
Измийте, почистете и нарежете магданоза и чесъна. Добавете към сместа и разбъркайте. Овкусете с черен пипер и разбъркайте. Сипете в чисти буркани и затворете. Стерилизирайте за 10 минути.
Забележка:
От посоченото количество се получават около 3 буркана по 500 грама и 1 от 250 грама.