Всички търсят рецептата за този домашен Тоблерон, който се прави за 15 минути - вкусът надминава оригинала!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Всички търсят рецептата за този домашен Тоблерон, който се прави за 15 минути - вкусът надминава оригинала!
Всички търсят рецептата за този домашен Тоблерон, който се прави за 15 минути - вкусът надминава...
76546
Всички търсят рецептата за този домашен Тоблерон, който се прави за 15 минути - вкусът надминава оригинала!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Навремето шоколад Тоблерон можеше да се купи само в магазините Кореком. Затова тази рецепта за домашен Тоблерон се пазеше у дома като очите ни! На днешно време, когато човек не може да бъде сигурен какво точно има в нещата, които купуваме в магазина, е хубаво да си припомним вкуса на този прекрасен домашен шоколадов десерт .

Може да го приготвите за всякакви поводи - делник или празник. Няма да загубите повече от 15 минути, но за сметка на това вкусът ще ви радва с дни! За мнозина това е идеалният шоколад, който бавно се топи в устата и доставя небивала наслада с всяка хапка.

Домашен Тоблерон за 15 минути

Продукти:

  • 150 г захар
  • 2 супени лъжици мед
  • 100 мл кока кола
  • 200 г смлени бисквити
  • 200 г тъмен шоколад (може и млечен)
  • 150 г масло
  • 50 г едро смлени печени ядки (лешници, бадеми, орехи)
  • 50 г запечен сусам

За глазурата:

  • 4 с. л. олио
  • 200 г тъмен шоколад

Начин на приготвяне: 

Вместо орехи и сусам по желание може да добавите лешници или бадеми. Запържете ги в сух тиган за няколко минути, докато се ухаят и оставете настрана да изстинат. Първо е необходимо да се разтопи шоколадът за глазурата и след това се приготвят останалите съставки. Разтопете шоколада на много слаб огън, на водна баня или в микровълновата.

продукти Тоблерон

Шоколадът се разтопява на водна баня по следния начин: В тенджера се слага вода да заври, след което върху нея се поставя купа, в която ще разтопите шоколада на пара. Начупете го на кубчета, добавете малко олио и оставете да се разтопи. Разбъркайте, за да се комбинират.

тоблерон рецепта

Сложете маслото/маргарина на слаб огън в друга купа, добавете 2 супени лъжици мед, захарта и шоколада, след което разбъркайте, докато съставките се разтопят и смесят. Добавете кока-колата и разбъркайте, за да се комбинират. Оставете готовата смес да изстине.

шоколад с масло

шоколадова смес

През това време застелете формата за тоблерон с прозрачно фолио и я намажете с шоколадовата глазура. Може да си направите и сами форма за тоблерон, като използвате кутия от прясно мляко, която сте разрязали по диагонал, така че да се получат два триъгълника. Изчакайте няколко минути и след като първият слой стегне, нанесете втори, за да получите един по-дебел слой.

приготвяне домашен тоблерон

Към изстиналата смес добавете орехите, сусама и натрошените бисквитки, след което разбъркайте добре, за да се изравни сместа. Оставете плънката да изстине хубаво, за да не се разтопи шоколадовата глазура, която предварително сте нанесли като външен слой.

шоколад с бисквити

домашен тоблерон форма

След това нанесете сместа равномерно и оставете формичките в хладилника да стегнат добре, поне за час. След това ги извадете, махнете фолиото и ги нарежете на парчета. 

домашен шоколад тоблерон

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft