Мойте Рецепти
Вкусен, мек и просто неустоим. Козунакът по тази рецепта е лесен за приготвяне, а още по-лесно се похапва.
Докато се опомните, всички ще питат дали е останало още едно парченце.
От съставките замесете меко тесто и го оставете да втаса (предварително захванете маята в част от топлото мляко с лъжичка захар и малко брашно). Когато тестото увеличи обема си двойно, се премесва и се оставя отново да втаса. Премесва се повторно и се разделя на две части.
Всяка част се разделя още на три и с ръце се разтяга на дълги фитили, от които се оплита плитка. Същата процедура се повтаря и с другите три части от тестото. Плитките се оставят да втасат в тава, покрита с хартия за печене. Щом се надуят хубаво, се намазват с разбито яйце. Пекат се на 150 градуса около 40-50 минути или докато получат красива златисто-кафява коричка.