Всяка глътка се разлива топло в гърлото! Любимото ми шоколадово вино се пие най-добре в...
27 Октомври 2016
5026
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Британски учени твърдят, че шоколадът и червеното вино са не само полезни, но задължително трябва да се включат в нашата диета.
Ние напълно смесъгласни с това твърдение и дори намерихме начин да съчетаем тези страхотни продукти в една стопляща напитка.
За 2 порции шоколадово вино ще ви трябват:
- 1,5 чаши прясно мляко (2%)
- 1 чаша червено вино (като Каберне Совиньон )
- 1/3 чаша нарязан тъмен шоколад
- сметана или бонбони за украса
Начин на приготвяне:
- В касерола с дълга дръжка смесете млякото и шоколада, след което поставете на умерена температура.
- Постоянно разбърквайте, докато шоколадът се разтопи и се получи гъст млечен шоколад.
- Изсипете виното в касеролата и оставете да се затопли отново.
- Налейте шоколадовото вино в чаши и му се насладете с любимите хора!
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари