Всяка година по това време започвам да го пия и цяла зима грип и вирус не ме лови, а настинките бягат от мен

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Всяка година по това време започвам да го пия и цяла зима грип и вирус не ме лови, а настинките бягат от мен
35219
Снимков материал: pixabay.com
Всяка година по това време започвам да го пия и цяла зима грип и вирус не ме лови, а настинките бягат от мен

 В наши дни ароматното растение- джинджифил се използва активно в народната медицина. Но не всеки знае как да си направи чай от джинджифил .

Хората започват да си сещат за тази напитка колкото по- студено става времето. И не е изненадващо, защото чаят с джинджифил затопля перфектно . Освен това тонизира добре и повдига настроението. Пресният корен съдържа много витамини, антисептични и противовъзпалителни компоненти. Ето защо е незаменим при профилактиката и лечението на настинки. За какво още е полезен джинджифилът, как да го изберете правилно и да направите вкусен чай, прочетете сега

Как да си направим джинджифилов чай ​​правилно у дома

 В допълнение към горните свойства, пресният джинджифил подобрява общото състояние на тялото, укрепва имунната система и зарежда тялото с енергия. Също така, редовната консумация на чай от джинджифил помага за нормализиране на метаболизма и отслабване .

Ако имате проблеми с въздушния транспорт и морския транспорт и често се разболявате, не забравяйте да включите джинджифил в диетата си. Неговите антисеметични качества ще помогнат за успокояване на стомаха. А за жените коренът ще даде възможност за нормализиране на менструалния цикъл и намаляване на болката.

Как да изберем джинджифил

За да извлечете максимума от коренът, изберете го отговорно . Обърнете внимание на външния му вид. Джинджифилът трябва да е гладък , твърд, да не е отпуснат и да няма пукнатини и наранявания. Изберете продълговати кореноплодни, които съдържат повече витамини.

Рецепти за чай от джинджифил

Необходимо е да се обели коренът от кората преди варене. На открито пулпата бързо изсъхва и губи полезните си свойства. Увийте останалия джинджифил в найлоново фолио и съхранявайте в хладилника до две седмици .

Много хора правят голяма грешка, когато варят джинджифил. Коренът не може да се залива с вряла вода , тъй като го лишавате от всички витамини. В резултат на това ще получите вкусна вода, нищо повече.

За да запазите максималните ползи, настържете корена на ситно ренде , добавете малко чай, мед и лимон, ако желаете. Залейте сместа с гореща вода, покрийте, увийте с кърпа и оставете да се запари 15 минути. След това разбъркайте и се насладете на ароматната напитка.

Но като промените пропорциите на класическата напитка , добавите нови съставки, можете да получите различни вкусове, които са напълно различни един от друг.

Чай от джинджифил с канела

Съставки

1 литър вода
0,33 лимон
1 супена лъжица пчелен мед
15 джинджифил
1 стрък мента
1,5 ч.л. канела, или 1 пръчка

 

Подготовка

Нарежете джинджифила на тънки филийки, а лимона на малки парченца. Изплакнете чайника с топла вода и добавете лимон, джинджифил, мед и канела.

Залейте съставките с гореща преварена вода. Оставете да се запари за 10-15 минути. Натрошете леко листата от мента и добавете към чайника. Чаят е готов!

Чай от джинджифил с мента и портокал

Съставки

1 ч.л. корен от джинджифил
3-5 листа от мента или маточина
200 мл вода
портокал на вкус

 

Подготовка

Настържете корена и нарежете портокала на ситно. Изплакнете чайника с вряла вода и поставете джинджифила, портокала и ментата в него. Налейте гореща вода и оставете за 10 минути. Изсипете в чаша и добавете захар или мед на вкус.

Чай от джинджифил със зърнастец

Съставки

100 г зърнастец
2-3 см корен от джинджифил
500 мл вода
2 ч.ч. черен чай
захар или мед на вкус

 

Подготовка

Запарете чай и го оставете да се вари.
Пасирайте морския зърнастец, настържете корена или нарежете на тънко.
Смесете съставките заедно и прецедете чая през цедка

Насладете се на приятния вкус на тази затопляща напитка. Но помнете, както всяко лекарство, джинджифилът има свои противопоказания . Ако имате язва на стомаха, гастрит, камъни в жлъчката или висока температура, по-добре е да изключите „огнената напитка“ от менюто. С какво обичате да пиете чай от джинджифил?

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft