Всяка година си затварям пържени тиквички за зимата с тази лесна рецепта

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Всяка година си затварям пържени тиквички за зимата с тази лесна рецепта
Всяка година си затварям пържени тиквички за зимата с тази лесна рецепта
73591
Всяка година си затварям пържени тиквички за зимата с тази лесна рецепта
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Пържените тиквички, особено младите, са любимо ястие на много хора през лятото. Всичко, което трябва да направите, е да нарежете, осолите и оваляте в брашно. И тогава просто пържете вкусния зеленчук. Редакторите ни ви предлагат нестандартна рецепта. Опитайте да приготвите пържени тиквички за зимата в буркани. Как ви звучи това предложение? Уверяваме ви, че никога не сте опитвали толкова вкусна зимнина

Всякакви тиквички са подходящи за заготовки, но най-вкусните, както знаете, са младите тиквички без семена . Количеството съставки е достатъчно за четири половинлитрови буркана. Ако искате да опитате това изкушение дори не е нужно да чакате зимата. Чувствайте се свободни да опитате тиквичките веднага след готвене.

 

Съставки

Тиквички 2 кг

Лук 3 бр.

Чесън 10 скилидки

куркума 30 g

оцет 50 мл

Сол 1 супена лъжица

захар 2 с.л.

Черен пипер (смлян) 1 супена лъжица

Слънчогледово олио 2 с.л.

 

подготовка

Нарежете тиквичките на резени 0,5 см. Изсипете нарязаните тиквички в дълбока купа и залейте с растителното масло. Смесете всичко с ръце.

В сух тиган запържете тиквичките от двете страни до златисто кафяво. Прехвърлете тиквичките обратно в дълбока купа.


Обелете лука и ги нарежете на половин пръстени. Добавете всичкия към тиквичките. Нарежете чесънът на малки парченца. Ако прекарате чесъна през преса, няма да се окаже толкова вкусен. 


Добавете 2 супени лъжици захар, 1 супена лъжица смлян черен пипер и 30 г куркума, можете да добавите любимите си подправки. Овкусете цялата тази красота с оцет и разбъркайте добре с ръце. 


Сега зеленчуците трябва да бъдат мариновани. Покрийте тиквичките с голяма купа или дъска и поставете тежестта отгоре. Оставете тиквичките по този начин за 6-8 часа, за предпочитане за една нощ.


Когато тиквичките се мариноват, те ще пуснат сока. Остава да напълните стерилизирани буркани с тях. Капаците също трябва да са стерилни.

Поставете бурканите в голям съд с вода, докарайте водата до кипене и кипнете под капака за 15 минути. След това завийте добре капаците, оставете да се охлади под топло одеяло. Съхранявайте на хладно място. 

Можете да хапнете пържена салата от тиквички веднага или да оставите лакомството за зимата. В този случай ви съветваме да приготвите колкото се може повече тиквички. Сигурни сме, че такава закуска ще бъде изядена веднага щом кацне на масата ви

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft