Всяка лято задължително си правя, просто няма толкова вкусна и полезна като домашно направената

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Всяка лято задължително си правя, просто няма толкова вкусна и полезна като домашно направената
Всяка лято задължително си правя, просто няма толкова вкусна и полезна като домашно направената
42160
Всяка лято задължително си правя, просто няма толкова вкусна и полезна като домашно направената
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Онези, които спазват съветите на Владимир Мутаров, със сигурност се радват не само на добро здраве, но и на реалната възможност да станат столетници. Защо? Тъй като колкото по-естествено и лесно е приготвена храната, толкоз по-здравословна е тя.

Да, лютеницата , която нашите баби са забърквали преди време, е доста вкусна. Да, лютеницата, която продават в магазините много прилича на онази, която правят бабите на село, но и в двата случая не можем да кажем, че става въпрос за здравословно приготвени храни.

 

Разбира се, в днешния свят, даже и по-голямата част от суровите храни биха могли да съдържат вредни токсини. Истината е в онова, което сме отгледали сами, или в чиито произход сме сигурни.

Суровоядците казват, че ензимите са жизнената сила на дадена храна. Природата е дала на всяка храна уникален и перфектен перфектен микс от ензими. Тези жизнено важни ензими ни позволяват да ги ползваме за нуждите на нашето здраве, без да се налага да разчитаме на собствените храносмилателни ензими – онези, които тялото ни произвежда. Така ставаме не само по-здрави, но и живеем по-дълго. Процесът на готвене унищожава или променя тези ензими, както и основните витамини и минерали. Ето защо е добре да хапваме сура храна.

 

В този ред на мисли ви предлагаме да опитате „живата“ лютеница на диетолога Владимир Мутаров.

Продуктите са за 4 порции

Необходимо е да си набавите:

• 200 грама домати
• 350 грама печени червени чушки.
• 5-10 скилидки чесън
• връзка босилек
• сокът от 1-2 лимона
• 2-3 ч.л. смляна зеленчукова подправка
• 2 с.л. сусам
• 2 с.л. белени слънчогледови семки
• 2 с.л. белени тиквени семки
• 1 връзка пресен лук
• 400-500 грама моркови, сварени на пара

Приготвяне на живата лютеница

Поставете в блендер доматите, чушките, чесъна, по-голямата част от босилека, от лука и сока от лимона и пасирайте добре. Смелете сусама и семките и ги добавете. Нарежете ситно останалия лук, добавете и разбъркайте. Сместа поръсете с остатъка от ситно нарязания босилек.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft