Великденските яйца могат да пощурят децата. Причината е, че боите, с които се шарят, съдържат съставки, които причиняват хиперкативност при подрастващите, съобщи шефът на Активни потребители Богомил Николов.При възрастните страничните ефекти са минимални, но учени съветват хората с алергия и астма да избягват прекомерната консумация на храни с оцветители, съобщава „Телеграф”.
Междувременно от Българската агенция за безопасност на храните предадоха, че почват засилени проверки по месарниците за нелегални агнета.
Причината е, че има масова практика по Великден и Гергьовден нелегални търговци, главно от ромски произход, да зареждат с прясно агнешко малки месарници като си набавят месото от частни малки фирми.
Мръвки от нерегламентирани обекти масово се продават на открито по тържища в страната, заяви Богомил Николов.