Случвало ли ви се е да отворите кутията със сиренето и да видите как отгоре му се е образувал тънък слой плесен ? Да, кашкавалът и сиренето са едни от най-нетрайните продукти, които са податливи на плесените.
Ако не искате да хапвате мухлясало сирене , днес ще ви издадем хитър трик , с който ще запазите сиренето по-дълго годно за консумация, ще го предпазите от плесен и бактерии. Всички знаем, че тези два продукта са богати на мазнини и белтъчини, а това ги прави идеална среда за живот на множество микроорганизми.
Бучка захар и забравяме за мухлясалото сирене
Когато оставяте сиренето в хладилник, направете следното.
За да предпазите полезните на хранителни вещества продукти, покрийте ги с капак. Този трик помага да увеличите значително трайността на продуктите и да не позволявате на плесена и мухъла да ги нападат. Опитайте още сега и резултатът ще е повече от отличен!