Необходими са ви следните продукти:
6 яйца
300 грама захар
1 ванилия
300 грама брашно
1 бакпулвер
1 л. мляко (3,5% масленост)
750 мл.
250 мл. мляко за кафе (10% масленост)
Начин на приготвяне:
Белтъците се разбиват с миксер на твърд сняг като се добавя постепенно захарта и ванилията. След това започнете да добавяте жълтъците един по един и бийте, докато сместа стане еднородна. Добавете брашното с бакпулвера и бъркайте с голяма лъжица или тел. Сместа изсипете в намазана с масло тава (35х20х6). Сложете да се пече във загрята на 200 градуса фурна първите 10 минути, след което намалете температурата на 180 и печете още 20 минути.
Оставете да изстине (но не прекалено, трябва да бъде хладък). През това време се смесват всички видове мляко. Пандишпанът го обърнете на кърпа и в тавата поставете половината от млякото. Върху него поставете пандишпана и отгоре изсипете останалото мляко. Оставете млякото да попие около 2 часа. След това разрежете на кубчета, покрийте с фолио и поставете в хладилника за няколко часа, за да се охлади добре.
Преди да сервирате, всяко кубче намажете с готов карамел.