Когато преди доста години нямаше такова разнообразие от дребни сладки в магазините, домашните черешки без печене бяха хит за различните празници
Вчера бяхме на сватба и майката на булката беше приготвила такива черешки. Толкова се развълнувах, че реших днес да припомня и на вас тези вкусни дребни сладки.
Има много разновидности за приготвяне на домашни черешки.
Необходими продукти:
2 кутии с бисквити – обикновени, чаени или други, но без шоколадова глазура
2 пакетчета с краве масло (1 голям от 250 грама)
1 ч. ч. смлени орехи
1 ч. ч. пудра захар
кристална захар за овалване
2 бр. ванилия на прах
3 жълтъка
червена сладкарска боя
Приготвяне:
Оставете маслото да омекне. Мекото масло смесете с пудрата захар и ванилията.
Сложете смлените орехи и бисквитите – също смлени.
Добавете жълтъците и хубаво размесете.
Ще получите гъсто тесто, от което трябва да оформете малки топчета – вашите черешки.
За да бъдат истински черешки трябва да ги оцветите със сладкарка червена боя.
Оцветените черешки, за да придобият още по-сияещ вид, овалвайте ги в кристална захар.
За да бъдат вашите сладки истински черешки, трябва да им сложите бодли от бор (защото са по-дълги), които ще изиграят ролята на дръжки.
Ако в момента няма от къде да вземете борови иглички, използвайте от малките сабички за коктейли или тези с животинчета и цветенца.