Трима мъже в къщата не е лесна задачка да бъдат изхранени, когато става дума за готвене. Месото на масата трябва да е на лице, но кюфтетата, котлетите и печеното говеждо месо отдавна не предизвикват наслада , а по скоро набръчкани носове. За щастие, в допълнение към тези ястия, има още няколко отлични варианта.
Още вчера зарадвах мъжете си с японско месо - пържено свинско месо в пикантна соева марината. Парчетата месо са много сочни, но отгоре остава невероятна хрупкава коричка. Не забравяйте да опитате сами да готвите и да споделите с нас вашите впечатления от ястието!
Съставките
Свинско месо 600 g
чесън 2 скилидки
Соев сос 6 супени лъжици
Слънчогледово масло 2 с.л. л.
захар 1 ч.л.
подготовка
Прекарайте чесъна през преса и смесете с подправки и захар. След това добавете соев сос и разбъркайте, докато марината стане гладка
Изплакнете месото под течаща вода, нарежете на средни парчета, разбъркайте и изсипете марината. Оставете за 3 часа в хладилника.
Загрейте слънчогледовото масло в тиган и сложете в него маринованото свинско месо. Запържете, докато се появи приятна коричка.
Към месото сервирайте горещо, украсено с клонки лук или билки. Като допълнение към него, всякакви картофени ястия , варен ориз или салата са идеални . Гответе с удоволствие и не се страхувайте да експериментирате в кухнята с нас!