Вчера ме почерпи с невидим сладкиш! Е, няма такава вкусотия! Ако продължавам, ефектът скоро ще е видим върху талията ми!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Вчера ме почерпи с невидим сладкиш! Е, няма такава вкусотия! Ако продължавам, ефектът скоро ще е видим върху талията ми!
Вчера ме почерпи с невидим сладкиш! Е, няма такава вкусотия! Ако продължавам, ефектът скоро ще е...
23165
Вчера ме почерпи с невидим сладкиш! Е, няма такава вкусотия! Ако продължавам, ефектът скоро ще е видим върху талията ми!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Този сладкиш се нарича "невидим" , защото ябълките в него са много тънко нарязани, а  тестото в десерта е толкова малко , че почти не се усеща. Но вкусният  ябълков пълнеж  е истински океан от наслада!

Съставки:

90 мл прясно мляко

60 гр. брашно

160 гр.

захар

3 яйца

1 ч.л. бакпулвер

2 с.л. олио

2 с.л. масло

1 с.л. коняк

4 ябълки

3 с.л. орехи

Приготвяне:

  1. Загрейте фурната до 200 градуса.
  2. Разбийте 2 яйца с 80 г захар на бухнала пяна. Добавете брашното и бакпулвера. Прибавете в сместа олиото, млякото и коняка.
  3. След това нарежете ябълките на възможно най-тънки резени. Добавете ги към тестото и разбъркайте.
  4. Намажете форма за печене с пръстен с масло. Сложете тестото в нея. Пъхнете сладкиша във фурната за 30 минути.
  5. Разбийте 1 яйце, 80 грама захар и разтопеното масло с телена бъркалка. Извадете готовия сладкиш, залейте го със сместа и поръсете с орехи. Печете още 15 минути.
  6. Готово!
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft