Вчера открихме сезона на барбекюто - щом замириса, комшиите бързо довтасаха! Тая марината прави...
5 Април 2017
26129
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Топлите дни са вече тук, което означава, че е време да открием сезона на пикниците и, разбира се, барбекюто . Просто няма как да не се влюбите в тази рецепта - чудесната бърза марината прави месото сочно и нежно , а се приготвя 2 пъти по-бързо от обикновената. Достатъчно е да го мариновате само за 40 минути
Съставки:
2 кг свинско месо
750 гр.
лук
1 ч.л. хмели сунели (традиционна грузинска смес от подправки , може да замените с ароматни подправки на вкус)
1 ч.л. черен пипер
1 ч.л. кориандър
сол на вкус
150-200 мл олио
Приготвяне:
- Вземете емайлирана купа и я напълнете с олио.
- Изсипете подправките и сол на вкус.
- Обелете лука и го нарежете на четвъртинки, без да отрязвате опашките. Най-малката глава нарежете, подправете със сол и изстискайте сока от нея. Добавете целия лук и лучения сок в марината.
- Нарежете свинското (най-добре врат) на големи парчета, а ако вземете агнешко, по-добре е да го нарежете на по-ситно.
- Накиснете месото в маринатата и старателно разбъркайте. Лукът, който е на повърхността, обърнете с разрязаното към месото и изравнете.
- Оставете месото в маринатата в продължение на 40 минути.
- Маринованото месо нанижете на шишчета, като го редувате с парчета лук. Сега можете да го сложите на барбекюто.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари