Вчера ядох уникални мекици с бира - пържиш 1 минута, после овалваш в захар и става умопомрачително вкусон!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Вчера ядох уникални мекици с бира - пържиш 1 минута, после овалваш в захар и става умопомрачително вкусон!
Вчера ядох уникални мекици с бира - пържиш 1 минута, после овалваш в захар и става...
81260
Вчера ядох уникални мекици с бира - пържиш 1 минута, после овалваш в захар и става умопомрачително вкусон!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Опитах уникалните мекици с бира при приятелка - така ги е приготвяла нейната баба, а сега почерпи и мен. Какво да ви кажа - умопомрачително вкусни са, особено със захарната коричка, която приятно хрупка като отхапеш! Ето необходимите продукти, за да си приготвите и вие Бирени мекички :

мекици с бира

Бирени мекички

Продукти: 

500 г брашно

2 яйца

50 г захар

12-16 г бакпулвер (1 саше)

настъргана кора от 1 лимон

130 мл бира

олио за пържене

захар за овалване 

Приготвяне:

Сложете цялото брашно в купа и разбийте в него 2 яйца. Добавете захарта, бакпулвера и настържете кората на 1 лимон, което придава красив цитрусов вкус. Накрая претеглете 130 мл бира в чаша и я добавете към брашното.

замесване тесто

бира в брашно

Замесете тестото на ръка, докато всички съставки се комбинират добре и не се разпадат. Замесете гладко тесто, което не лепне. Няма нужда да го оставяте да почине, тъй като не съдържа дрожди.

тесто с бира

Веднага разделете тестото на две равни части, увийте едната половина в найлоново фолио, за да не изсъхне, докато приготвяте другата. Първо тестото се разтяга с пръсти, доколкото е възможно, а след това с точилка се разточва доста тънко, няколко милиметра.

бирено тесто

Веднага изрежете ленти с дебелина 2-2,5 пръста и след това нарежете всяка лента по диагонал на няколко парчета, така че да се получат ромбове. Потопете тестото в загрято олио (на маслена баня) и няколко порции изпържете биренките за 1 минута до златисто.

ромбове от тесто

мекици пържене

След това ги извадете върху хартиена салфетка, за да се отцеди излишното олио, и докато са още горещи ги оваляйте в захар и сервирайте. Много вкусен старомоден десерт, а защо не и закуска?

Бирени мекици

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft