Всички сме свикнали с това, че блатът за торта се приготвя на фурна. Това може да е много продължителен и трудоемък процес, който изисква известни кулинарни умения и време.
Но ние знаем една невероятна тайна , която ще улесни живота ви. И с удоволствие ще я споделим с вас.
Всъщност пухкав пандишпанен блат може да се изпече в тенджера на плота на печката! Няма нужда да се притеснявате и постоянно да наблюдавате печенето. Удивително, но факт! Ето рецептата за хитър блат в тенджера - висок и пухкав, а колко е вкусен само:
Хитър блат в тенджера
Продукти:
6 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч.
2 с.л. олио
Приготвяне:
Разбийте белтъците и захарта, докато станат пухкави. Добавете жълтъците един по един, като разбърквате непрекъснато. След това добавете пресятото брашно малко по малко.
Вземете широка емайлирана тенджера, намажете я с масло, изсипете тестото. Ако тенджерата не е с дебело дъно, покрийте предварително дъното и стените с хартия за печене и тогава намажете с масло.
Поставете капака върху терджерата, като го увиете предварително плътно с домакинска кърпа. Тя ще абсорбира влагата от блата.
Поставете тенджерата на тих огън.
Блатът се приготвя за около час. Всичко зависи от тенджерата. Проверете готовността с дървено шишче.
Докато се занимавате с другата домакинска работа, нежният блат се готви сам. Получава се пухкав и въздушен. Опитайте и няма да съжалявате!
Добър апетит!