Въздушен индийски хляб

вход през zajenata.bg
Въздушен индийски хляб
admin
Добавена от: admin
8099
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

200 г брашно
1 с.л. кисело мляко
1 с.л. олио
7 г суха мая
1 ч.л. сол
1 ч.л. смлян кимион
80 мл топла вода
олио за пърженето
брашно за разточването

Смесват се брашното, солта, кимионът и маята. Добавят се киселото мляко и водата, и се омесва тесто. Оставя се 15-20 минути на топло да втаса. Тестото се премесва още веднъж и се разделя на 8 топчици. Всяка топчица се разточва върху набрашнена повърхност на малък кръг, който се пуска в сгорещеното олио и се изпържва от двете страни. Олиото трябва да е горещо като за мекици и толкова дълбоко, че пуснат в него тестеният кръг да потъне изцяло и олиото да го покрие. По време на пърженето се издува и става на балон. Бачура могат да се направят и големи, но е нужно доста повече олио в голяма тенджера. Най-икономично е в малка тенджерка. Непосредствено след изваждането хлебчетата са твърди, но след около минута-две омекват.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft