250 гр. брашно
180 гр. захар
2 чаши гъсто кисело мляко
125 гр. разтопено масло
50 мл прясно мляко
4 яйца
2 пакетчета ванилова захар
1 бакпулвер
500 гр. пресни череши
Измийте черешите, почистете ги от костилките и ги поставете в купа. Поръсете върху тях ваниловата захар. В отделна купа отделете жълтъците от белтъците.
Разбийте белтъците и бавно добавяйте 90 грама захар, докато получите твърд сняг. Жълтъците смесете с останалата захар и ваниловата захар, добавете киселото мляко, разтопеното масло и брашното с бакпулвера.
Накрая леко объркайте снега от белтъците в жълтъчената смес и поставете сместа в тава, която предварително сте намазали с олио. Отгоре поставете черешите, които бавно ще потънат в тестото. Печете половин час на 180 градуса.
След това нарежете сладкиша на кубчета и го поръсете отгоре с пудра захар.