13 Май 2021
4906
Снимков материал: pixabay.com
Възхитена съм от резултата! Слагам тестото в масло и баницата става два пъти по-вкусна!
Съставки:
- брашно - 1 кг
- вода - 600-650 мл
- сол - 2 ч.л.
- масло - 200 г
- лук - 800-900 г
Процес на готвене:
- Първо омесете прясното тесто: изсипете в дълбока купа килограм брашно и постепенно добавете 600-650 мл вода + 2 ч.л. сол. Замесете тесто и оставете да втаса под фолио и покрийте за 20 минути.
- Разделете тестото на 8 равни части. Потопете всяка в разтопено масло, което ще отнеме около 200 г.
- Нарежете лука на ситно, добавете сол и черен пипер. Разбъркайте.
- Разточете на тънко, намажете с разтопено масло, поръсете с лук (или сирене), навийте, след това във формата на охлюв.
- Разстила се върху лист за печене, намазва се с яйце или масло и се пече в предварително загрята до 200º 30-35 минути.
Добър апетит!
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари