За блата:
5 белтъка
5 супени лъжици захар
5 супени лъжици брашно
250 мл прясно мляко
За крема:
1 пудинг ванилия (на прах)
1 пудинг шоколад (на прах)
1 литър прясно мляко
4 супени лъжици брашно
200 гр захар
40 гр шоколад
2 малки кутийки маргарин/2 пакетчета масло
5 жълтъка
300 мл сметана
Белтъците се разбиват с миксер на пяна, постепенно се добавя захарта и когато се разтопи, се прибавя брашно. Разбърква се добре. Сместа се изсипва в кръгла форма или тавичка и се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса. Още топлият блат се напоява с млякото и се оставя да се охлади.
Пудингът ванилия, 100 гр. захар и 2 супени лъжици брашно се сваряват в 500 мл мляко. Същото се прави и с пудинга от шоколад, като се добавят 40 гр шоколад и се бърка, докато се разтопи. Маргаринът/маслото се разбива на пяна с жълтъците и сместа се разделя две части. В двата пудинг-крема се слагат двете половинки смес от масло и жълтъци. Разбиват се много добре с миксер. Блатът се намазва първо с бял крем, след това с шоколадов и се украсява с разбита сметана и настърган шоколад. Тортата се съхранява в хладилник няколко часа, а преди сервиране се нарязва на пастички.