Вълча баница с кайма - кеф ти вита, кеф ти права, все е зверски вкусна!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Вълча баница с кайма - кеф ти вита, кеф ти права, все е зверски вкусна!
Вълча баница с кайма - кеф ти вита, кеф ти права, все е зверски вкусна!
56382
Източник: gotvach.bg
Вълча баница с кайма - кеф ти вита, кеф ти права, все е зверски вкусна!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Както знаем, плънката прави баницата. По традиция ѝ слагаме сирене и яйца, но съществуват десетки други опции - с праз, със спанак или лапад, с гъби, с картофи и най-любимата на всички баница с кайма .

Точно такава ще я забъркаме днес заедно с вас, а за резултата ще говорят празните чинии, след като гостите я ошушкат до последната трохичка! Ето как се прави тази фантастична вълча баница с кайма :

Вълча баница

Продукти:

1 пак.кори за баница от 500гр.

3-4 глави кромид лук

150 мл олио

1 ч.л.смлян кимион

1 ч.л.чубрица

2 ч.л.черен пипер

сол - на вкус

500 гр.кайма смес

За заливката:

3 яйца

1/2 кофичка кисело мляко

Приготвяне:

Нарежете лука на ситно и го запържете около 10 минути - да омекне и да се зачерви. Добавете намачканата кайма и хубаво разбъркайте, докато каймата стане на трохи. Запържете още 3-4 мин. Дръпнете сместа от котлона и поръсете с черен пипер, кимион и чубрица.

В намазнена тавичка подредете 3 кори за баница една върху друга. Залейте с 1-2 с.л. от отделената мазнина, покрийте с още една кора и разпределете 2-3 с.л. от плънката. На всеки 3 кори слагайте по 2-3 с.л. от плънката, докато запълните тавата. Най-отгоре поставете последните 3 кори.

Може да приготвите баницата и вита, но тогава слагайте по 2 кори една върху друга, за да не стане много дебела, след което ги навивайте на охлювче, започвайки от средата на тавата.

Нарежете наложената баница на квадрати и ги залейте с останалата мазнина от плънката. В купичка разбийте яйцата с киселото мляко и със сместа залейте баницата.

Изпечете я до златисто във фурна, загрята на 180 градуса (около 30 мин.).

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft