Знаете ли, че можете да направите вкусни десерти дори без брашно?
Опитах този блат без брашно преди години и от тогава го пека редовно. В общи линии изглежда като обикновен пандишпан, но е много по-мек, по-вкусен и по-ароматен.
Снимка: Pinterest
Продукти:
- 4 големи яйца
- 4 пак. пудинг на прах на вкус
- 100 мл кристална захар (около 150 гр.)
- 100 мл олио
- 2 ч. л. бакпулвер
За намазване:
- Карамелен сос, конфитюр...
Ако решите да използвате карамелен сос, препоръчвам да намалите захарта, тортата ще е много сладка :-)
Приготвяне:
За печене се приготвя продълговата или кръгла форма или по-малка тава, намазана с масло.
Първо ще приготвим 4-те пудинга, те трябва да са еднакви - аз предпочитам ванилов пудинг, но можете да използвате и плодов пудинг или шоколадов - тортата всеки път ще има различен вкус и ще има различен цвят.
Моите деца например обожават малинов пудинг – пандишпанът мирише прекрасно и има розов цвят.
И така, пристъпваме към приготвянето на пандишпана - изсипваме пудингите в купа, добавяме бакпулвера, разбъркваме и оставяме настрана.
Целите яйца и захарта се разбиват добре на пяна. След това продължаваме да разбиваме и постепенно добавяме олиото.
А сега просто объркваме вътре готовия пудинг с бакпулвера.
Изсипва се в тава за печене и се пече 20-25 минути на 170°C.
Снимка: Pinterest
Пандишпанът трябва да се следи по време на печене, тъй като всяка фурна пече различно – зависи и дали печете в дълбока тава или на плитка тава.
Съвети:
За допълнителен вкус можете да добавите ром, ванилия или канела към тестото, също така отиват много нарязани ядки или кокосови стърготини.
Снимка: Pinterest
Можете да украсите пандишпана с пресни плодове, бита сметана или глазура.
Снимка: Pinterest
Желаем ви добър апетит! :-)