Мойте Рецепти
1. Маята се разтваря в топлата вода.
2. Брашното, маята и всички останали (освен какаото) съставки се замесват на тесто.
3. Тестото се разделя на 2 части - една голям и една по-малка.
4. Към малката част се добавя какаото и отново се омесва.
5. Разточва се кора от бялото тесто и върху нея се разточва и кафявото тесто (на голяма кора като на снимката).
6. Кората се поръсва обилно с кокос (около 70-80 гр.), маже се цялата с конфитюр и се наръсва с нарязаните орехи (може и да нарежете, а след това да сложите плънка върху всяко парче поотделно).
7. Цялата кора се нарязва на кубчета с размер 5 см на 5 см и квадратите се прегъват наполовина или се навиват на кифличка.
8. Пекат се в намазнена тава до зачервяване.
Сироп:
1. Захарта се оставя да поври с водата 10-тина минути, докато се получи сироп.
2. Всяка изпечена кифличка се потапя в сиропа и след 1 минута се изважда от него и веднага се овалва обилно в кокос.