Вързопчета със сирене

вход през zajenata.bg
Вързопчета със сирене
admin
Добавена от: admin
14886
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:

250 гр. пшенично брашно

250 гр. пълнозърнесто брашно

20 гр. прясна мая

щипка захар

1-2 чаени лъжички сол

40 гр. сусамено семе

250-300 мл прясно мляко

2 яйчни жълтъка

60 гр. масло

За плънката:

250 гр. извара

100 гр. сирене Едам или кашкавал

100 мл заквасена сметана

1 яйце

2 супени лъжици брашно

1 супена лъжица ситно нарязан магданоз

За покритието:

1 яйце

Натрошете маята в 50 мл топло мляко, добавете захарта и я оставете да престои 6-7 минути на топло, докато маята шупне.
В дълбока купа пресейте брашното, добавете солта, сусама, яйчните жълтъци, разтопеното масло и шупналата мая, и добавяйте постепенно останалото мляко като месите същевременно, докато се образува меко и гладко тесто. Оставете го да втаса на топло място, докато удвои обема си.
Междувременно пригответе плънката. Отцедете добре изварата, добавете настъргания Едам (кашкавал), заквасената сметана, яйцето, брашното и магданоза, и разбъркайте добре.
Разточете тестото върху набрашнена повърхност до дебелина около 1 cm. Нарежете го на квадрати приблизително 6 × 6 см, а в средата на всеки квадрат сложете 1-2 чаени лъжички от плънката.
Ръбовете на квадратите намажете с разбито яйце и оформете вързопчета, като съберете ръбовете над плънката. Подредете ги върху намазнена хартия за печене и оставете да втасат още 15 минути.
Намажете ги с разбитото яйце и поръсете с останалия сусам (1-2 супени лъжици), след което изпечете в предварително загрята фурна на 180 ° C за 25 минути.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft