Много харесвам тази орехова торта - тя е изключително проста и в същото време фантастично вкусна. Ореховото тесто е перфектно допълнено с пухкав крем и шоколад.
Върховна орехова торта с едно яйце
Продукти:
Тесто:
1 яйце
1 чаша кристална захар
1 чаша смлени орехи
1 чаша прясно мляко
1/2 чаша масло
1 чаша полугрубо брашно
1 пак. бакпулвер
1 пак. ванилова захар
Крем:
2 пак. ванилов пудинг
600 мл прясно мляко
5 супени лъжици захар
150 г масло
За украса:
Настърган шоколад
Приготвяне:
В купа разбийте яйцата със захарта на пяна.
Постепенно добавете маслото, млякото и другите съставки.
Намажете тавата за печене (20 х 30 см) с олио и поръсете с брашно.
Изсипете отгоре тестото.
Печете в загрята фурна на 180 градуса за около 25 минути.
Оставете изпеченото тесто да изстине.
Сварете млякото и пудинга на прах на гъст крем.
Оставете да изстине.
След това добавете маслото, разбито със захар, в пудинга.
Разпределете крема върху охладеното тесто.
Накрая поръсете с настърган шоколад.
Най-добре изчакайте няколко часа, за да попият хубаво вкусовете, но може да разрежете тортата и веднага.
Да ви е сладко!