Фантастична рецепта за Торта с еклерови блатове , която има вкус като от скъпа сладкарница и с тази рецепта гарантирано ще успеете да впечатлите всички.
Не пропускайте да опитате и ни кажете дали ви е харесала тази изискана Еклерова торта .
Изискана еклерова торта
Продукти:
Тесто:
150 г обикновено брашно
100 мл вода
100 мл прясно мляко
80 г масло
4 яйца
1 чаена лъжичка бакпулвер
1/2 чаена лъжичка сол
Крем:
500 мл прясно мляко
150 г кристална захар
100 г обикновено брашно
2 яйца
170 г масло
2 пак. ванилова захар
По избор:
Бита сметана
Карамелена глазура
Приготвяне:
Налейте водата и млякото в тенджера.
Добавете маслото и сложете на огъня.
Когато маслото се разтопи и масата започне да кипи, добавете към течността цялото брашно, смесено със сол и бакпулвер.
Бърка се около 4 минути (масата започва да се отделя от стените и дъното на тенджерата).
Оставете настрана и оставете леко да се охлади.
Постепенно добавете едно по едно яйцата и разбийте старателно след всяко.
Полученото тесто разделете наполовина.
Пригответе си кръгла форма за печене с диаметър 24см.
Постелете дъното с хартия за печене и нанесете половината тесто.
Загладете хубаво (нанесете на тънък слой) и изпечете.
Печете на 200 градуса за 20 минути.
Повторете същото с другата половина на пътя.
Оставете изпечените еклерови блатове да изстинат на решетка.
Смесете захарта, обикновеното брашно и яйцата в млякото за крема.
Оставете да се вари на слаб огън.
Сварете гъст крем, покрийте с фолио и оставете да се охлади до стайна температура.
Разбийте маслото с ваниловата захар на пяна и постепенно добавете охладения крем лъжица по лъжица.
Върнете единия блалт във формата, намажете с крема, поставете втория блат и леко натиснете.
Ако желаете, можете да нанесете слой разбита сметана върху крема.
Сложете десерта в хладилника да стегне и да се охлади.
Преди сервиране поръсете тортата с пудра захар.
Като алтернатива може да я намажете и с карамелена глазура.
Да ви е сладко!