В Италия дават луди пари за хрупкавата му коричка. Ето как да го направим лесно и евтино у дома:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
В Италия дават луди пари за хрупкавата му коричка. Ето как да го направим лесно и евтино у дома:
В Италия дават луди пари за хрупкавата му коричка. Ето как да го направим лесно и евтино у дома:
31730
В Италия дават луди пари за хрупкавата му коричка. Ето как да го направим лесно и евтино у дома:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Днешната рецепта е специално за ценителите на крехкото, добре изпечено и сочно месо с хрупкава коричка , ароматизирано с уникален коктейл от подправки ... Заинтригувахме ли ви? Казват, че на Апенинския полуостров само професионалистите могат да го готвят. Но ние сме сигурни, че ще се справите със задачата не по-зле от италианците. И така, на фокус днес е  италианската поркета . Според историята за първи път е приготвена в централна Италия. По-късно рецептата се разпространява в цялата страна. Днес не минава празник или някакво важно събитие без нея.

Ароматно, апетитно парче месо, с хрупкава коричка, разнообразие от подправки и дори портокалова кора - в родината си поркета е  истински деликатес .

А сега ви предлагаме да приготвите рецептата във вашата кухня!

Продукти

1 - 1,5 кг свински бут

зехтин на вкус

сол на вкус

смлян черен пипер - на вкус

2 с.л. градински чай

2 с.л. розмарин

3 с.л.настъргана портокалова кора

6 скилидки чесън

2 с.л.семена от копър

Приготвяне

  1. Вземете свинското. Изплакнете добре под течаща вода. Направете дълбок разрез на няколко сантиметра от ръба.свински бут
  2. Разгънете го в разреза. Направете втори дълбок разрез в месото успоредно на плота.поркета
  3. След това направете няколко коси разреза там, където слоят месо все още е по-дебел. Това гарантира, че месото ще се маринова по-добре.италианска поркета
  4. Намажете приготвеното месо със зехтин. Не забравяйте да го осолите.как да мариноваме свинско месосвинско със зехтин
  5. Поръсете с пипер, копър, нарязан розмарин и градински чай. Начукайте чесъна. Поръсете месото с него и портокалова кора.подправки за месосвинско руло
  6. Сега внимателно навийте на стегнато руло.свинско руло с подправки
  7. Поръсете с още сол и останалите подправки.свинско роле
  8. Увийте го с канап и пъхнете в хладилника. Оставете го там за 3-4 часа. Най-добре - за през нощта. Добре е да го поставите върху решетка.мариновано свинско
  9. Загрейте фурната на 230 ° С. Намажете тавата за печене със зехтин. Поръсете с мазнина и самата месо. Печете във фурната 20 минути. След това намалете температурата на 120 ° C и печете още 60 минути.как се пече месо
  10. Покрийте рулото с фолио и допечете за още 10 минути. Готово!свинско във фолио
Всеки регион в Италия приготвят поркетата по собствена рецепта. Всяка домакиня също се опитва да експериментира, като добавя свои собствени подправки. Въпреки това, независимо колко различни са рецептите,  градинският чай и розмаринът са основни съставки . Можете също така да увиете рулото с ленти бекон, след което да го увиете с конец. Това е доста калорично ястие, няма спор, но понякога можете да си го позволите, нали? Приятен апетит!
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft