В какво да сготвя: петте най-БЕЗОПАСНИ и устойчиви видове съдове за готвене:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
За Дома
В какво да сготвя: петте най-БЕЗОПАСНИ и устойчиви видове съдове за готвене:
6578
Снимков материал: pixabay.com
В какво да сготвя: петте най-БЕЗОПАСНИ и устойчиви видове съдове за готвене:

Най -безопасните и устойчиви видове съдове за готвене

1. Чугун. Екологичен материал, който се използва в готвенето от векове. Той запазва топлината добре, така че е подходящ за „бавни“ възможности за готвене - задушаване и т.н.

Най -приятното нещо за чугуна е неговият примитивен състав. Не съдържа токсични агенти

Как да направите чугун "незалепващ"? Ниска температура, малък слой масло. След като го измиете нанесете и мазнина за покритието.

2.

Неръждаема стомана. Неръждаема стомана за липса на токсичност на същото ниво с чугуна, което ни позволява да не се притесняваме изобщо кои ястия да изберем.

Ако чугунът е капризен в грижите си, тогава черпаците, тенджерите и тиганите от неръждаема стомана не са такива. И изглеждат красиви.

Но съставът трябва да е чист - изключително висококачествена неръждаема стомана.

Най -безопасните сплави за храни, направени от въглерод, хром, никел, титан и / или манган са номерирани 304, 316 и 430.

За да избегнете повреда на кухненската стомана, не я почиствайте с груби абразиви - драскотини и ожулвания ще намалят качеството на тези съдове.

3. Стъкло. И отново, широко поле за действие. Дълготраен, нетоксичен и безопасен материал с дълга история.

Обичам стъклени съдове за печене и ги използвам предимно.

Между другото, освен топлоустойчивите съдове за фурна, обърнете внимание на стъклени съдове за съхранение на храна у дома.

Няма безопасна пластмаса, затова я използвайте само за транспортиране и не я загрявайте.

4. Мед. Този материал е доста пластичен и реактивен, той постоянно обогатява храната. Медта е здравословна, през повечето време не получаваме достатъчно от нея с храната. Но излишъкът от всеки метал е токсичен, така че е погрешно да преминете напълно към медни съдове за готвене.

5. Керамика. Гювеча от червена глина придава на ястията невероятен вкус. Но, за съжаление, експлоатационният им живот е кратък - те са много крехки. Но полезно.

Има и много въпроси относно емайла и глазурата - първо производителите се стремят към максимална здравина, и второ, към яркостта на покритията. Те не са особено загрижени за химичния състав, регулаторните органи им дават голяма свобода на действие.

Така че отново има изобилие от активни химикали и оксиди. И ако продуктът е евтин, тогава за качеството му оставя много да се желае.

 

Редактор: Ива Христова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft