В колкото по-малка форма го правиш, толкова по-вкусен става! Сладкиш за десятка от евтини съставки:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
В колкото по-малка форма го правиш, толкова по-вкусен става! Сладкиш за десятка от евтини съставки:
В колкото по-малка форма го правиш, толкова по-вкусен става! Сладкиш за десятка от евтини съставки:
21416
В колкото по-малка форма го правиш, толкова по-вкусен става! Сладкиш за десятка от евтини съставки:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

За този лесен сладкиш се твърди, че в колкото по-малка форма се прави, толкова по-вкусен става, защото така има повече крем. В оригиналната рецепта се слагат само орехи, но аз го направих по два начина. Последния път сложих и натрошени бисквити и стана страхотно. 

Може да импровизирате със съставките, да добавите ядки (или бисквити, като мен). Моята приятелка приготви сладкиша с бадеми и лешници и продължава да твърди, че това е най-вкусното нещо, което някога е опитвала! Е, опитайте и вие, а после ще кажете дали ви е харесал моят Сладкиш за десятка :

сладкиш за десятка

Сладкиш за десятка

Продукти: 

3 яйца

2 чаши захар

1 пакетче ванилова захар

3 чаши брашно

1/2 пакетче бакпулвер

2 чаши прясно мляко

1 чаша олио

1 чаша смлени ядки (по избор)

За крема:

10 супени лъжици захар

6 супени лъжици вода

100 г шоколад

125 г масло

2 чаши орехи

1 чаша натрошени бисквити (маслени)

За мярка се използва чаша от 200 мл.

Приготвяне: 

Яйцата се разбиват със захарта и ваниловата захар, докато станат на пяна и захарта се разтвори, след което на най-ниска скорост на миксера се добавят олиото, брашното, смесено с бакпулвера, ядките и млякото. Сместа се разбърква добре и се изсипва в намаслена и набрашнена тава.

лесен и бърз сладкиш

Изравнете повърхността и изпечете в предварително загрята фурна на 180 градуса. Сладкишът се пече 15-20 минути в зависимост от фурната. След изпичане проверете с клечка за зъби дали е изпечен. През това време пригответе крема:

торта с ядки и шоколад

За крема:

В малка тенджера се слагат 10 с.

л. захар с 6 с. л. вода и котлонът се включва на ниска температура. Когато захарта се разтопи, свалете от котлона и добавете нарязаното на кубчета масло, нарязания шоколад и бъркайте докато се разтопи. След това добавете натрошените бисквити и ядките. Ядките могат да бъдат смлени или нарязани на много ситно.

сладкиш с ядки

Изсипете крема върху охладената кора. Поръсете тортата с натрошени ядки или парченца шоколад и нарежете на правоъгълници или кубчета, когато изстине.

сладкиш с шоколадов крем

Сервиране: 

Моят съвет е да сервирате сладкиша нарязан на тънки пастички. Парчетата се получават красиви, сочни, никак не сухи, вкусни са и като престоят дълго време и могат да се замразяват.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft