В кухнята имах 3 очукани ябълки и се сетих за тази стара рецепта: 40 минути и вече ухае неземно - бижу от ябълки!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
В кухнята имах 3 очукани ябълки и се сетих за тази стара рецепта: 40 минути и вече ухае неземно - бижу от ябълки!
В кухнята имах 3 очукани ябълки и се сетих за тази стара рецепта: 40 минути и вече ухае неземно -...
33471
Източник: За Жената
В кухнята имах 3 очукани ябълки и се сетих за тази стара рецепта: 40 минути и вече ухае неземно - бижу от ябълки!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Харесвате вкусни ябълкови сладкиши, но нямате много време за приготвянето им? Тогава тази рецепта е точно за вас. Тестото се нуждае само от 3 съставки, блатът е страхотен и много вкусен.

Няма да повярвате как без много усилия, само с помощта на миксера, ще приготвите сочна и ароматна Ябълкова шарлотка , която ще накара цялата къща да заухае на есен! Ето необходимите продукти:

Ябълкова шарлотка

Продукти:

  • 3 яйца
  • 1 чаша гранулирана захар (200 г)
  • 1 чаша полугрубо брашно (150 г)
  • 3 големи ябълки (или 6-7 малки)

Добавки към тестото по избор:

  • ядки
  • парченца шоколад
  • канела
  • кардамон
  • индийско орехче

За поръсване:

  • пудра захар
  • настърган кокос

За украса:

  • шоколадова глазура

Приготвяне:

Яйцата се разбиват със захарта на пяна.

Смесете брашното и разбийте всичко заедно (разбийте тестото старателно за около 7 минути).

Подгответе форма за печене с диаметър 23 см и я застелете с хартия.

Поставете парченца нарязани ябълки на дъното на формата и покрийте с тестото.

форма с ябълки

Снимка: YouTube

форма тесто

Снимка: YouTube

Разбъркайте леко, така че тестото да влезе между ябълките.

Ако обичате канела, можете да поръсите ябълките преди да ги сложите във формата.

Пече се на 180°C около 40-45 минути в зависимост от фурната.

изпечена шарлота

Снимка: YouTube

Оставете да изстине, поръсете със захар и сервирайте.

ябълкова шарлотка

Снимка: YouTube

Ако желаете може да направите тестото специално със съставки по ваш вкус и любими подправки.

След изпичане, освен със захар, можете да поръсите сладкиша например с настърган кокос. Като алтернатива можете да полеете с разтопен шоколад.

ябълков пай

Снимка: YouTube

сочен ябълков пай

Снимка: YouTube

Желаем ви добър апетит! :-)

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft