Ако сте купили жилаво месо , не се отчайвайте, има един лесен начин то да омекне. Трябват ви само парче месо и сол .
Как да направим месото меко и крехко
За да ни покаже ефективността на този трик, професионалният готвач Джак Скалфани купи парче жилаво месо. Той обеща, че месото ще стане крехко като филе миньон. Филе миньон - това е най-крехкото месо, което можете да си представите. И така, ето как става номерът:
Поставете месото върху суха, чиста тавичка.
Покрийте го напълно с морска сол или друг вид едра сол . След това го поставете настрани. Готвачът съветва на всеки 2,5 см месо да дадем поне 1 час в солта. Това означава, че ако имаме парче месо с дебелина 7,5 см, ще трябва да го мариновате 03:00 часа.
Солта изтегля излишната влага по време на мариноването, поради което месото придобива мекота и крехкост едновременно.
Сега е време да се отмием солта. Задръжте парчето месо под течаща вода, докато цялата сол се отмие.
Искате ли да видите доказателството? Джак държи парче мариновано месо, а до него - прясно парче от същата част на трупа, закупено от същия магазин. По-тъмното и поресто парче месо вдясно значително се различава от светлото месо вляво.
Време е да сготвим месото. И няма значение какви подправки ще изберете, дали ще използвате барбекю сос или не, във всички случаи се получи вкусно, сочно и крехко месце.
Споделете този трик с тези, които обичате. Те със сигурност ще го оценят!