В очакване на есента няма как да минем без него- божествения му вкус ще ни потопи по- леко в посрещането на студените сезони

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
В очакване на есента няма как да минем без него- божествения му вкус ще ни потопи по- леко в посрещането на студените сезони
В очакване на есента няма как да минем без него- божествения му вкус ще ни потопи по- леко в...
13440
В очакване на есента няма как да минем без него- божествения му вкус ще ни потопи по- леко в посрещането на студените сезони
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Есента е достойна за любов само защото ни дава прекрасен плод - тиквата. Може да се използва за приготвяне на лекарствени продукти, декориране на интериора и, разбира се, за приготвяне на вкусни ястия. В студения сезон искате нещо сладко, но повече, за да се развеселите. И тиква е просто страхотна идея за правене на сладки и здравословни десерти .

рецепти с тиква

Днес редакторите ни ще ви споделят рецепта за много деликатно и вкусно тиквено изкушение . Този тиквен десерт е популярн както сред възрастните, така и сред децата. И изглежда толкова изкушаващ, че може безопасно да заема централното място на ежедневната или прасзничната ви трапеза.

сладкиш с тиква

СЪСТАВКИТЕ

800 г тиква
500 извара
200 g захар
5 яйца
2 супени лъжици царевично нишесте
25 грама мак
коричка от един портокал
100 г заквасена сметана

ПОДГОТОВКА

Поставете тиквата във фурната, за да се изпече. Оставете 100 грама, а останалата част пресовайте през месомелачка или миксер.  Добавете 70 грама захар, жар, 2 яйца, 1 супена лъжица нишесте и разбъркайте добре.

Сложете да се вари на слаб огън за 15 минути. След това прецедете водата


Смесете изварата и сметаната и 100 грама захар до гладка текстур. След това добавете 2 яйца, 1 супена лъжица нишесте и маковите семена.

сладкиш от тиква

Поставете на дъното на тавичката  хартия за печене и я намаслете. Запечатайте страните с масло и поръсете с малко количество брашно. Започвате да слагате по една супена лъжица от сместа с изварата и след това от пюрето с тиквата.

сладкиш от тиква

Разклатете леко запълнената форма на масата, така че масата да се разпределя равномерно в нея.

сладкиш от тиква

С дървено шишчета направете няколко линии от стените на формата до центъра на няколко лъча. Поставете формата във фурната и печете около 40 минути при температура 170 градуса.

Междувременно, подгответе заличката смесете заквасена сметана, 30 грама захар, 1 яйце и 100 г тиквено пюре.
Сложете я отгоре и оставете във фурната за още 10 минути.

Охладете и поднесете на масата. Бон апетит!

 

РЕДАКЦИОНЕН СЪВЕТ

Количеството захар, разбира се, може да бъде увеличено или намалено. Ако сте на диета, можете да го замените с мед. Също така можете да добавите канела, захаросани плодове и други съставки, за още по-интересен вкус.

Сигурни сме, че ще оцените този десерт. По-скоро споделете рецептата с приятелите си в социалните мрежи, така че да могат да се забавляват и те .

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft