В ресторанта слагат само 2 лъжици в пилешката супа и става мозък! Как не сме го знаели преди!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
В ресторанта слагат само 2 лъжици в пилешката супа и става мозък! Как не сме го знаели преди!
В ресторанта слагат само 2 лъжици в пилешката супа и става мозък! Как не сме го знаели преди!
25169
Източник: actualno.com
В ресторанта слагат само 2 лъжици в пилешката супа и става мозък! Как не сме го знаели преди!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Една от най-приготвяните супи във всеки дом е пилешката супа. Но вероятно и вие все не успявате да я докарате на вкус така, както я правят в близкия ресторант или в любимото ви местенце за похапване? Е, оказва се, че готвачите в ресторантите си имат своя малка тайна за перфектната пилешка супа ! Тя се състои в добавянето на една много обикновена съставка към бульона, за която обаче едва ли бихте се сетили сами.

И така:

вкусна пилешка супа

Защо да сложим 2 лъжици от това в пилешката супа ?

Става въпрос за една съставка, присъстваща във всяко домакинство – обикновен грис. Той може да бъде царевичен или друг, какъвто обичате да похапвате.

Ето как да приготвите перфектната пилешка супа:

Най-напред измийте, почистете и нарежете зеленчуците на ситно. Можете да ползвате моркови, чушка, лук, картоф и други. Сложете ги в тиган с капак и малко мазнина да се задушават за няколко минути. След като омекнат, добавете предварително свареното пилешко месо. Съветваме ви да го разкъсате на парченца, така че да ви е по-лесно да го похапвате в супичката.

Оставете да се задушават за още няколко минути. Вземете тенджера и в нея излейте около 3 литра бульон. Нагрейте го, за да се получи по-бързо супата. Към течността прибавете 2-3 лъжици грис и бъркайте. Веднага ще забележите как консистенцията на самия бульон се променя. Той ще стане много по-плътен.

Към него добавете задушените вече зеленчуци и месо и оставете да поври няколко минути. Поправете със сол и черен пипер на вкус.

гъста пилешка супа

Ако сте свикнали да правите застройка на супата и не можете да минете без нея, предлагаме да добавите и няколко лъжици заквасена сметана. Крайният резултат е феноменално добър. Имате перфектната пилешка супа, сготвена за отрицателно кратко време.

Да ви е вкусно!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft