В тази торта няма и прашинка брашно: цялата е само крем и хрупкави орехчета! Истинска вкусова експлозия:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
В тази торта няма и прашинка брашно: цялата е само крем и хрупкави орехчета! Истинска вкусова експлозия:
В тази торта няма и прашинка брашно: цялата е само крем и хрупкави орехчета! Истинска вкусова...
9733
В тази торта няма и прашинка брашно: цялата е само крем и хрупкави орехчета! Истинска вкусова експлозия:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Днес имаме нещо много специално за вас: прекрасна Кралска торта , която не съдържа и грам брашно , но има почти половин килограм от най-полезните ядки , нежни хрупкави блатове от целувки и лек крем с какао .

Ядките за тази торта  съветваме категорично да не смилате, за да се насладите напълно на невероятния вкус. А за да я направите още по-изкусителна, запечете предварително леко орехите в сух тиган.

Приготвите ли това чудо веднъж, няма да искате никакъв друг десерт!

Съставки:

10 белтъка

400 гр. пудра захар  

400-500 гр. орехи

2 с.л. нишесте

10 жълтъка

2 с.л. какао на прах

1 с.л. коняк

100 мл прясно мляко

200 гр. масло

Приготвяне

  1. Смесете белтъците с 240 грама пудра захар и разбийте с миксер до стабилни връхчета. Внимателно с лопатката добавете нишестето, като разбърквате в една посока. На части добавете към белтъците и запечените ядки.
  2. Върху широка, плоска тавичка, облечена в хартия за печене, разпределете тестото и леко загладете с шпатула. Пъхнете в предварително загрята на 200 градуса фурна и веднага намалете температурата на 180. Печете блата 20-25 минути. Трябва да добие приятен цвят карамел.целувчена торта без брашно
  3. Размекнатото масло разбийте леко и оставете настрана.
  4. Отделно разбийте жълтъците и 160 гр. пудра захар, налейте на тънка струя млякото и разбъркайте. Сложете крема на водна баня при постоянно бъркане, оставете да се загрее хубаво, но без да завира. Оставете да се сгъсти и след това охладете.торта без брашно
  5. В охладения крем добавете разбитото масло, какаото на прах (пресейте през сито, за да не се образуват бучки) и коняка. Разбийте с миксер.
  6. Готовия блат нарежете на 2 или 3 части, като внимателно ги отделите от хартията. Съберете тортата, като намажете всеки блат със слой пухкав крем. Повърхността на тортата намажете с останалия крем и поръсете с трохите, останали след нарязване на блатовете.кралска торта без брашно
Съвет: Блатът трябва да бъде отделен от хартията за печене почти веднага след изпичането, докато все още е топъл. Може да украсите тортата с настърган шоколад, ядки и кокос. 
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft