В тази торта няма и прашинка брашно: цялата е само крем и хрупкави орехчета! Истинска вкусова...
26 Юли 2017
9733
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Днес имаме нещо много специално за вас: прекрасна Кралска торта , която не съдържа и грам брашно , но има почти половин килограм от най-полезните ядки , нежни хрупкави блатове от целувки и лек крем с какао .
Ядките за тази торта съветваме категорично да не смилате, за да се насладите напълно на невероятния вкус. А за да я направите още по-изкусителна, запечете предварително леко орехите в сух тиган.
Приготвите ли това чудо веднъж, няма да искате никакъв друг десерт!
Съставки:
10 белтъка
400 гр. пудра захар
400-500 гр. орехи
2 с.л. нишесте
10 жълтъка
2 с.л. какао на прах
1 с.л. коняк
100 мл прясно мляко
200 гр. масло
Приготвяне
- Смесете белтъците с 240 грама пудра захар и разбийте с миксер до стабилни връхчета. Внимателно с лопатката добавете нишестето, като разбърквате в една посока. На части добавете към белтъците и запечените ядки.
- Върху широка, плоска тавичка, облечена в хартия за печене, разпределете тестото и леко загладете с шпатула. Пъхнете в предварително загрята на 200 градуса фурна и веднага намалете температурата на 180. Печете блата 20-25 минути. Трябва да добие приятен цвят карамел.
- Размекнатото масло разбийте леко и оставете настрана.
- Отделно разбийте жълтъците и 160 гр. пудра захар, налейте на тънка струя млякото и разбъркайте. Сложете крема на водна баня при постоянно бъркане, оставете да се загрее хубаво, но без да завира. Оставете да се сгъсти и след това охладете.
- В охладения крем добавете разбитото масло, какаото на прах (пресейте през сито, за да не се образуват бучки) и коняка. Разбийте с миксер.
- Готовия блат нарежете на 2 или 3 части, като внимателно ги отделите от хартията. Съберете тортата, като намажете всеки блат със слой пухкав крем. Повърхността на тортата намажете с останалия крем и поръсете с трохите, останали след нарязване на блатовете.
Съвет: Блатът трябва да бъде отделен от хартията за печене почти веднага след изпичането, докато все още е топъл. Може да украсите тортата с настърган шоколад, ядки и кокос.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари