В тефтера ми ги има като Месечинките на баба - не знам дали рецептата е нейна, но са адски вкусни!
4 Август 2016
18781
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
След sochniki приготвя в почти всеки трапезария. За свежи напитки винаги е било едно чудесно място. Ето това е най-прости и вкусни сладкиши . Правилно sochnik трябва да има хрупкава, ронлива тесто и мека извара.
Рецепта sochnika добри като злато. Ето защо, ние сме подготвили наистина най-доброто за вас.Ние сме уверени, че ще бъдете доволни от резултата.
Продукти:
4 чаши брашно
3 яйца
7 с.л.
захар
6 с.л. сметана
0,5 ч.л. сол
0,5 ч.л. бакпулвер
0,5 кг извара
ванилена захар на вкус
Приготвяне:
- Смесете размекнатото масло/маргарин, 2 яйца, 4 супени лъжици захар.
- Добавете заквасената сметана, солта и разбъркайте отново. Изсипете пресятото брашно и бакпулвера.
- Замесете меко тесто и оформете на топка. Сложете в купа и покрийте тестото с кърпа.
- Пригответе плънката. Смесете изварата, 3 супени лъжици захар, 1 яйце, ванилова захар. Ако се окаже прекалено течна плънката, добавете 1 супена лъжица брашно.
- Поръсете масата с брашно и разточете тестото върху нея на кора с половин сантиметър дебелина. Изрежете кръгове от тестото с чашка.
- Поставете по 1 супена лъжица плънка до ръба на всяко кръгче. Покрийте с втората половина от кръгчето плънката. Прищипете краищата добре с пръсти, а по средата оставете малък отвор.
- Поставете месечинките върху хартия за печене, намазана с олио. Намажете ги с разбито яйце. Пъхнете във фурната, предварително загрята на 180 градуса и печете около 20-25 минути.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари