Галушки - сарми с булгур и кисело зеле
5 Юли 2012
4720
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
кисело зеле 1.500 кг
свинско месо 0.500 кг
булгур 400 г (2 чаени чаши)
свинска мас 100 г (1/2 чаена чаша)
червен пипер 10 г (1 супена лъжица)
сол на вкус
Булгурът се задушава в мазнината и се разбърква с червения пипер, след което се прибавя към нарязаното на кубчета свинско месо. Сместа се посолява на вкус и с нея се свиват сарми в зелевите листа. Поставят се в тенджера, залива т се с вода и малко зелев сок и се варят на тих огън, докато останат на мазнина.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари