Гарнирана смокинова пита
21 Август 2012
8205
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Брашното се изсипва върху дъска. В центъра му се прави кладенче и в него се слагат разтопеното масло, солта и водата. Омесва се твърдо тесто, което на два пъти се оформя на топка, като се натиска с дланите. Разточва се на кръг с диаметър 25 см и се слага в тавичка с диаметър 22—23 см, като краищата на тестото се повдигат леко нагоре по стените на тавичката и се прищипват с пръсти. Пече се в гореща фурна. След като питата изстине, върху нея се изсипва смокиновото сладко, а отгоре се нареждат нарязаните на парченца плодове.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари