Гевречета с маслинов пълнеж
22 Декември 2011
4066
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
500 г бутертесто
4-5 с. л. маслинова паста
1 жълтък
1 с. л. олио
Фурната се включва, за да се загрее на максимална мощност. Бутертестото, което трябва да е добре размразено, се нарязва на лентички с деберина 1 см. Намазват се оторе с маслиновата паста, като единият край се оставя ненамазан, за да могат по-лесно да се залепят гевречетата след това.
Навиват се лентичките.
Готовите лентички се залепват в двата края и се поставят в тава върху хартия за печене, като се оформят добре като кръг. Така получените гевречета се намазват с четка отгоре с жълтъка и олиото, за да се гланцират. Пекат се в силно загрята фурна.
Когато придобият хубав загар фурната се изключва и тавата се изважда. Консумират се топли.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари