ГЕНИАЛНА ягодова торта, която се топи в устата – проста и адски вкусна: ЕТО рецептата!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
ГЕНИАЛНА ягодова торта, която се топи в устата – проста и адски вкусна: ЕТО рецептата!
ГЕНИАЛНА ягодова торта, която се топи в устата – проста и адски вкусна: ЕТО рецептата!
817
Източник: За Жената
ГЕНИАЛНА ягодова торта, която се топи в устата – проста и адски вкусна: ЕТО рецептата!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако търсите десерт, който е не само красив на вид, но и неустоим на вкус, току-що го намерихте!

Този ягодов десерт съчетава деликатна пандишпанова основа, кремообразен ванилов пълнеж и пресни ягоди, покрити с лъскаво плодово "огледало".

Всяко парче е като малък дъх на лято – пълно с плодове, лекота и сладка ласка. Идеален е за семейни тържества, лакомства през уикенда или просто когато ви се прияде нещо специално.

А знаете ли кое е най-доброто?

Приготвянето му е лесно, но резултатът изглежда все едно сте го купили от сладкарница. Ето необходимите продукти за Гениалната ягодова торта , която се топи в устата:

парче торта ягдои

Снимка: YouTube

Гениална ягодова торта

Продукти:

За тестото:

  • 500 г ягоди (отгоре отделете 250 г)
  • 2 средни яйца
  • 90 г захар (1/2 чаша)
  • 100 г разтопено масло (1/2 чаша)
  • 140 г обикновено брашно (1 чаша)
  • 1 ч. л. бакпулвер
  • Сладко от кайсии или ягоди за намазване
  • Масло и брашно за намазняване и поръсване на тавата

За крема:

  • 350 мл мляко (1 и 2/5 чаши)
  • 250 мл бита сметана (1 чаша)
  • 2 опаковки Paradies creme Vanilla (от Dr. Oetker – всяка опаковка е за 300 ml течност)

За ягодовото "огледало":

  • 3 листа желатин (около 5 г)
  • 250 г ягоди (приблизително 1 и 1/2 чаши)
  • Сок от 1/2 лимон
  • 2 супени лъжици захар (или на вкус)

Приготвяне:

Приготвяне на тестото:

Загрейте фурната до 170°C (горна + долна топлина).

Яйцата се разбиват със захарта на пяна. Добавете разтопеното масло и разбъркайте.

тесто с масло

Снимка: YouTube

Добавете брашното, смесено с бакпулвера, и разбъркайте внимателно.

Изсипете тестото в намаслена и набрашнена тава за печене (18 × 28 см).

тесто във форма

Снимка: YouTube

загладен крем

Снимка: YouTube

Печете 15-20 минути, докато блатът стане златисто кафяв.

блат торта

Снимка: YouTube

След изпичане оставете да изстине, намажете отгоре със сладко и добавете нарязаните ягоди.

блат със сладко

Снимка: YouTube

блат с ягоди

Снимка: YouTube

Крем:

Разбийте млякото със сметаната за разбиване и Paradies creme Vanilla прах според инструкциите.

Разпределете крема равномерно върху ягодовия слой.

крем върху ягоди

Снимка: YouTube

ягоди с крем

Снимка: YouTube

Оставете тортата да се охлади поне 1 час.

Ягодов желатин (ягодово огледало):

Оставете желатина да набъбне в студена вода (около 5 минути).

През това време пасирайте 250 г ягоди с лимоновия сок и захарта.

Загрейте сместа за кратко (не кипвайте!) и разбъркайте в нея изцедения желатин до пълното му разтваряне.

Оставете леко да се охлади и внимателно изсипете върху тортата.

желатин върху тортата

Снимка: YouTube

желирани ягоди

Снимка: YouTube

Поставете отново в хладилника и оставете да стегне поне 1 час.

гениална торта

Снимка: YouTube

гениална ягодова торта

Снимка: YouTube

Желаем ви добър апетит! :-)

парче ягодова торта

Снимка: YouTube

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft