Гергьовски шишчета с агнешко и маслини

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Гергьовски шишчета с агнешко и маслини
Гергьовски шишчета с агнешко и маслини
admin
Добавена от: admin
11238
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

400 гр. постно агнешко месо (от плешка или бут), нарязано на 2.5 см кубчета
3 с.л. зехтин
1 ч.л. счукан чесън
1 ч.л. смлян кимион
1-2 щипки лют червен пипер(едро смлян)
сол
2 ч.л. червен винен оцет
1 ч.л. мед
2 с.л. нарязани на ситно (смлени) зелени маслини
2 с.л. нарязана на ситно прясна мента (джоджен

В купа смесете агнешкото, 1 с.л. зехтин, 1/2 ч.л. чесън, 1/2 ч.л. от кимиона, червения пипер и 1/2 ч.л. сол. Разбъркайте добре и оставете да се маринова месото.
В друга по-малка купа смесете оцета, меда, маслините, останалия чесън, кимион и зехтин и ментата. Разбъркайте добре.
Набучете кубчетата месо на 3 бамбукови шишчета и ги изпечете на скара. Прехвърлете в чиния за сервиране, полейте със соса и сервирайте веднага с гарнитура по желание.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft