400 гр. постно агнешко месо (от плешка или бут), нарязано на 2.5 см кубчета
3 с.л. зехтин
1 ч.л. счукан чесън
1 ч.л. смлян кимион
1-2 щипки лют червен пипер(едро смлян)
сол
2 ч.л. червен винен оцет
1 ч.л. мед
2 с.л. нарязани на ситно (смлени) зелени маслини
2 с.л. нарязана на ситно прясна мента (джоджен)
В купа смесете агнешкото, 1 с.л. зехтин, 1/2 ч.л. чесън, 1/2 ч.л. от кимиона, червения пипер и 1/2 ч.л. сол. Разбъркайте добре и оставете да се маринова месото.
В друга по-малка купа смесете оцета, меда, маслините, останалия чесън, кимион и зехтин и ментата. Разбъркайте добре.
Набучете кубчетата месо на 3 бамбукови шишчета и ги изпечете на скара. Прехвърлете в чиния за сервиране, полейте със соса и сервирайте веднага с гарнитура по желание.