Жената, която е работила като главна готвачка за принцеса Даяна и принц Чарлз разкри в интервюто си за Сънди Таймс поредните подробности за любимата храна на семейството на Чарлз.
Каролин Роб сподели какво означава да готвиш за една от най-обичаните жени в съвременната история.
53-годишната Каролин започва работа за младото семейство през 1989 г. и остава там до 2000 г.
Тя обичаше простите неща – студено агнешко месо, салати, суфле и пълнен патладжан", споделя Каролин пред Sunday Times.
"Често идваше в кухнята, дори миеше съдовете. Винаги беше весело с нея", казва още готвачката и допълва "Чарлз беше много по-труден и взискателен. Всичко се готвеше според сезона и каквото има в градината. Той държеше на пресните зеленчуци. През декември не бихте посмели да сервирате аспержи."
Шеф-готвачката сподели и история, която си спомня за принц Хари: "Той обожаваше тартове. Правих ги в най-различни варианти, които съхранявах в хладилника. Един ден той се промъкна в кухнята и ме попита дали може да си вземе цял тарт, аз му казах да пита майка си. Той веднага отиде да я търси и се върна с една бележка, написана на ръка, "Мама каза "да". Веднага разпознах почерка. Хари знаеше как да очарова майка си. Пазя бележката и до днес."
"Любимата храна пък на принц Уилям беше шоколадова торта с бисквити", казва още Каролин.
Тя остава заедно с кралското семейство до тяхната раздяла: "Беше трудно време. Исках да помогна с каквото мога. Просто да дам малък комфорт в дома. Да бъда там - в кухнята, когато момчетата влизат и излизат".
Каролин е първата жена готвач за принц Чарлз и принцеса Даяна.