Глазирано свинско с круши

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Глазирано свинско с круши
Глазирано свинско с круши
admin
Добавена от: admin
14652
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1.5 кг свински бут (цяло парче)
300 мл ябълково вино (или смес от бяло вино и ябълков сок)
6 бр. зимни круши
200 г кайсии (пресни или сушени)
2 с.л. течен пчелен мед
1 ч.л. сушена мащерка
1 ч.л. смлян кориандър
черен пипер
сол
масло за намазване

Месото се измива и подсушава. Затопленият мед се смесва със стритата мащерка и смления кориандър, сол и черен пипер на вкус и се разбърква добре. Месото се намазва отвсякъде с медената смес, слага се в дълбок съд и се залива с ябълковото вино. Маринова се 4 часа, като първите два часа се оставя да стои при стайна температура, а след това се прибира в хладилника. Месото се слага в намазана с масло тава и се пече около час и половина в предварително загрята умерена фурна. Половин час преди края на печенето около месото се нареждат почистените плодове, разрязани на половинки и намазани със смес от мед и лимонов сок. Всичко се допича до готовност.
Плодовете трябва да омекнат, но без да губят формата си.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft