Всеки иска тортата му да е вкусна и красива, защото това е едно от основните неще, което привлича вниманието. Захарната глазура на една торта е не само украшение, тя има съществено значение.
Подобно на много други домакини и ние срещнахме проблеми при подготовката на белтъчна глазура ... Затова решихме да ви предоставим рецепта за перфектната глазура, която ще направи вашата торта или сладкиш завършен кулинарен шедьовър
Нужни съставки:
белтък 1 бр.
пудра захар 200-250 g
Лимонов сок 1-2 ч.л.
Как да си я приготвите:
В дълбока купа, разбийте белтъка с вилица, докато пяната се появи.
Постепенно изсипвате останалата част от пудрата захар, без да спирате да разбърквате с вилица или с миксер на ниска скорост. Ако желаете, можете да добавите оцветител за храни.
Поставете глазурата върху леко охладени сладкиши.
Опитайте да си направите глазура по този начин!