Гледам да не я правя често, защото стане ли готова, докато не я изям цялата не мога да се успокоя

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Гледам да не я правя често, защото стане ли готова, докато не я изям цялата не мога да се успокоя
Гледам да не я правя често, защото стане ли готова, докато не я изям цялата не мога да се успокоя
9414
Гледам да не я правя често, защото стане ли готова, докато не я изям цялата не мога да се успокоя
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

 Ето необходимите продукти за тавичка с падащо дъно размер 26 см: 400 гр качествена извара, 200 мл животинска сметана, 5 яйца, 7 супени лъжици пудра захар, 1 супена лъжица натурално нишесте, кората на 1 лимон, ванилия, 300 гр. бисквити по избор (аз сложих бисквити с масло), 50 гр ядки (имах орехи), 125 гр краве масло, щипка сол, плодове по избор (моите касис, френско грозде, ягоди и къпини.

Продуктите извара, сметана и яйца трябва да са със стайна температура.

 

основа за чийзкейк

Приготвяне на вкусния чийзкейк: смелете в блендер бисквитите и ядките.

Стопете кравето масло и смесете с бисквитите и ядките. Дъното на формата постелете с хартия за печене и изсипете бисквитената смес в нея. Разпределете я равномерно по цялото дъно и я притеснете доста добре, да стане плътна платка.

Формата за печене увийте в алуминиево фолио отдолу и отстрани. Изпечете бисквитената платка за 10 минути на 160 градуса. В това време направете сместа за чийзкейка. Разбийте до гладкост изварата с 7 лъжици пудра захар. Добавете яйцата едно по едно при непрекъснато разбиване, след това сметаната, ванилията, ситно настърганата лимонова кора и нишестето. Тази смес излейте върху бисквитената подложка и върнете във фурната.

Печете 50-55 минути на средната скара на същата температура от 160 градуса с вентилатор. По време на печенето на вашият чийзкейк не отваряйте фурната. След изтичане на времето за изпичане открехнете вратата на фурната 5-6 см и оставете чийзкейка във фурната още 10 минути.

Това ще предотврати напукването. Докато изстине чийзкейк, пригответе плодовете, с които ще го гарнирате. Аз използвах 200 мл. животинска сметана разбита с 1 супена лъжица захар и както по-нагоре в рецептата писах ягоди, къпини, касис и френско грозде. Може да го направите с праскови, кайсии или както ви хрумне. Препоръчвам ви да направите този вкусен чийзкейк без повод и за повод, тъй като освен, че е вкусен е и много ефектен.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft