Има ли някой, който да не обича хрупкав хляб и топящо се сирене? Ако и вие сте почитатели на комбинацията, вижте как да си приготвите хрупкавото хлебче с вкусен пълнеж!
2 супени лъжици зехтин
2 скилидки чесън - смачкани
1/2 чаена лъжица лют червен пипер на люспи
3/4 чаени чаши задушен спанак
400 грама артишок от консерва
200 грама крема сирене
3/4 чаена чаша заквасена сметана
1 чаена чаша зряла моцарела
1 чаена чаша пармезан
сол
черен пипер
1 питка
Начин на приготвяне:
В тиган загрейте 1 лъжица зехтин. Смачкайте скилидките чесън и ги запържете заедно с червения пипер на люспи за 30 секунди.
Подправете със сол и черен пипер и разбъркайте, докато се разтопят сирената, след което махнете от котлона.
Изрежете върха на питката и издълбайте вътрешността й. Нарежете сърцевината на хляба на кубчета.
Нарежете и страните на хляба, за да се получат малки хапки, но не ги разделяйте от основата. Изсипете сиреновата смес в хляба. Сложете го в голяма тава, застлана с хартия за печене. Поръсете с останалата моцарела по ръба на хлебната купа и затворете с капака.
В тавата сложете и кубчетата от сърцевината на хляба. Подправете ги със зехтин и печете за 15-20 минути предварително загрята на 190 градуса фурна.