Тази чудна вкусотия те грабва само с аромата си
Предлагаме ви рецептата за невероятна вкусотия, която пленява само с чудния си аромат. А вкусът й е такъв, че не може да я оставите, преди да сте изяли и последната хапка от нея.
Чудна вкусотия и се прави много лесно
Трябват ни едно пиле, една глава кромид лук, половин чаша олио, един стрък праз, две скилидки чесън, две чаши домати, половин чаша магданоз, една чаша бяло вино, сто грама кашкавал, 200 грама гъби, един дафинов лист, черен пипер, сол на вкус.
Първо трябва да си разделим на четири порции измитото и почистено пиле.
Запържваме го леко, само докато промени цвета си. След това прибавяме нарязаните вече праз и кромид лук и ги оставяме за около пет минутки, за да се задушат.
После наливаме към тях и бялото вино. Когато то изври слагаме в тенджерата нарязаните предварително чесън и домати. Поставяме и ригана, заедно с дафиновия лист.
Месото го заливаме с вода и добавяме и гъбите, които също сме нарязали вече. Оставяме да се вари за около половин час. Преди да сервираме, поръсваме още горещото пиле с настърган кашкавал и с нарязания на ситно пресен магданоз.
В никакъв случай не пропускайте да опитате поне веднъж тази рецепта. Защото сме сигурни, че няма да си останете с единия път. Толкова вкусно, ароматно и крехко става, че пръстите ще си оближете.
Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!