500 гр. кори за баница
5 яйца
300 мл газирана вода
половин пакетче бакпулвер
150 гр. синьо сирене
50 гр. кашкавал
50 гр. бяло сирене
За намазване:
1 яйце
по желание сусам или други семена
няколко лъжици олио/масло в сместа за намазване
Вълшебен аромат и царски вкус. Приготвянето й е супер лесно дори и за тези, които никога не са правили баница.
Разбийте яйцата, добавете газираната вода, малко олио (1-2 супени лъжици), настърганите сирена и кашкавал, и накрая - бакпулвера.
Потапяйте корите в сместа и ги редете на купчина в подходяща тава. Когато ви останат последните 3 кори, поставете ги цели върху купчината, а ако ви е останало още малко от сместа, напръскайте с нея първите 2 от тези кори. Последната кора по желание намажете с яйце или с малко вода и поръсете със семена.
Печете баницата в предварително загрята фурна на 180 градуса 20-тина минути.
След като се изпече, покрийте с кърпа за още няколко минути и след това се насладете на неповторимия й вкус!
Количеството на сирената може да промените по желание или според това, което имате у дома, но задължително поставете синьо сирене.