Говежди рулади по чешки

вход през zajenata.bg
Говежди рулади по чешки
admin
Добавена от: admin
5516
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

4 говежди пържоли от бута
15 г сланина
60 г салам
1 твърдо сварено яйце
парченце стерилизирана краставичка
1 глава лук
40 г брашно
горчица
смлян черен пипер
сол
40 г мас

Начукваме пържолите, посоляваме, поръсваме черен пипер, намазваме с горчица и в средата поставяме четвъртинка сварено яйце, парченце стерилизирана краставичка и нарязаните на призмички сланина и салам. Завиваме плътно пържолите на рулади, закрепваме ги с клечки за зъби или ги омотаваме с бял конец, посоляваме, поръсваме черен пипер и ги оставяме да престоят четвърт час. Изпържваме ситно нарязания лук до пожълтяване в маста, прибавяме руладите и ги изпържваме от всички страни. Наливаме гореща вода и задушаваме под похлупак до омекване. По време на задушаването ги поливаме със собствения сос и доливаме гореща вода. Изваждаме омекналите рулади, изпаряваме соса, докато остане на масло, прибавяме брашното, изпържваме, наливаме вода, разбъркваме и варим най-малко 20 минути. Прецеждаме соса, разбъркваме, прибавяме руладите, от които сме отстранили клечките за зъби (конеца), и претопляме. Поднасяме със задушен ориз или прясна салата - според сезона.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft