Говеждо задушено в гърне

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Говеждо задушено в гърне
Говеждо задушено в гърне
admin
Добавена от: admin
3914
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 кг. говеждо месо, нарязано на кубчета около 2,5 см.
2 с.л. олио
1 1/2 чаши вода
2 чаши говежди бульон
1/4 чаша нарязан магданоз
1/2 ч.л. сол
1/8 ч.л. черен пипер
1 консерва нарязани домати, без сол
1 глава лук, разрязана
2 с.л. сусамово семе
2 скилидки чесън
1 ч.л. червен пипер
1/8 ч.л. смлян кимион
2 средни тиквички, нарязани (около 500 гр.)
3 малки червени картофа, нарязани на четвъртинки
2 кочана млечна царевица, нарязана на колелца около 2-3 см.
 

В голямо глинено гърне запържете месото на 2 порции. Върнете цялото месо в съда и добавете 1 1/2 чаши вода и 1 1/2 чаши от бульона, магданоза, солта и черния пипер. Похлупете и варете на бавен огън около час и половина.
В блендер сложете 1/2 чаша от бульона, доматите (неотцедени), лука, сусама, чесъна, червения пипер и кимиона. Смелете всичко до гладка маса. Прибавете към говеждото, заедно с тиквичките, картофите и царевицата. Похлупете отново и варете още 25-30 минути, докато месото омекне достатъчно, а зеленчуците се сварят. Поднесете с нарязания магданоз!
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft