Говеждо печено по цигански

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Говеждо печено по цигански
Говеждо печено по цигански
admin
Добавена от: admin
8530
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 г говеждо месо от задната част без кости
20 г сланина
50 г мас
2 домата
2 зелени чушки
2 лъжици доматено пюре
парченце стерилизирана краставичка
1 глава лук
40 г брашно
червен пипер
черен пипер
сол
20 г масло

Шпековаме месото с парченца сланина, посоляваме, поръсваме с черен пипер и го оставяме да престои един час. Изпържваме ситно нарязания лук в маста, прибавяме месото и го изпържваме. Наливаме малко вода, прибавяме доматеното пюре и задушаваме под похлупак до омекване. При задушаването от време на време обръщаме месото и доливаме вода. Нарязваме на ивички краставичката, доматите и чушките, изпържваме ги в масло, прибавяме ги към почти омекналото месо едновременно с червения пипер и леко запичаме ястието във фурна без похлупак. Поднасяме месото нарязано, гарнирано със зеленчуците и запечени картофи (или варен ориз).

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft